Groep G: Hazard neemt twee goals voor zijn rekening in doelpuntenfestijn
Chelsea wint met 6-0 in de Champions League

Groep G: Hazard neemt twee goals voor zijn rekening in doelpuntenfestijn

21-10-2014 22:45

Chelsea - zonder Thibaut Courtois - heeft in eigen huis Maribor weggespeeld. De Engelsen haalden het met 6-0. Rode Duivel Eden Hazard nam de laatste twee doelpunten voor zijn rekening.

Chelsea kon vanavond een grote stap richting de tweede ronde van de Champions League. Het moest dan wel winnen. José Mourinho gunde zoals verwacht  Eden Hazard een basisplaats. Courtois moest zoals gezegd op de bank beginnen. Petr Cech mocht nog eens opdraven in het Londense doel. Branislav Ivanovic begon ook en speelde zijn 50ste Champions League-duel in zijn loopbaan. Diego Costa werd dan weer gespaard.

De blues kenden in de eerste helft weinig problemen met de ploeg uit Slovenië. Sterker nog: al in de eeste helft had Chelsea de schaapjes op het droge. Loic Remy, Didier Drogba (strafschop) en John Terry brachten Chelsea nog voor de rust op 3-0.

Na de pauze was bezoeker Mitja Viler vergeten dat er gedraaid was van helft en met een eigen doelpunt zorgde de verdediger voor de 4-0. Ook zijn ploegmaat Agim Ibraimi was niet bij de les. Hij vergat vanop de stip de Sloveense eer te redden.

Na de strafschopmisser was het tijd voor Hazard. De Rode Duivel zette met twee doelpunten - waarvan één op strafschop - de 6-0-eindscore op het bord.

5-0: Hazard

6-0: Hazard