'Vergeten' Belgische trainer biedt zich aan bij zwalpend Standard
Hugo Broos wil graag terugkeren naar eigen land en Standard is na het vertrek van Guy Luzon op zoek naar een nieuwe oefenmeester

'Vergeten' Belgische trainer biedt zich aan bij zwalpend Standard

21-10-2014 13:02

Standard is volop op zoek naar een nieuwe trainer na het ontslag van Guy Luzon. De Luikenaars zouden vooral hun heil zoeken in Frankrijk, bij klinkende namen als Elie Baup, Jean Fernandez en zelfs voormalig Frans bondscoach Raymond Domenech. Maar ook dichter bij huis zijn er gegadigden voor het trainersstoeltje van de Rouches. Hugo Broos bijvoorbeeld. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Broos stapte enkele weken geleden op bij zijn Algerijnse club JS Kabylie nadat hij zich niet langer veilig voelde in het Noord-Afrikaanse land. Enkele weken voor hij er vertrok kwam er namelijk nog een speler van zijn ploeg om bij ongeregeldheden tijdens een wedstrijd.

De ex-trainer van onder meer Club Brugge, Anderlecht en Genk gaf daarna aan dat hij er nog steeds van droomde om een club in de Belgische hoogste klasse te trainen. Nu er bij Standard een plaats vacant is, bood de 62-jarige Broos zich dan ook aan.

Ex-Standard-verdediger Michel Renquin vindt de Humebekenaar nog zo geen slechte keuze. "Er is een wijs man nodig als opvolger van Luzon. En Broos is zo iemand."

De 24-voudig Rode Duivel heeft in België een rijkgevuld palmares. Hij won drie landstitels, drie bekers en vier supercups.