Januzaj en scorende Fellaini spelen met moeite gelijk bij Pocognoli
Pocognoli en co leggen Red Devils over de knie

20-10-2014 21:36

West Bromwich Albion en Manchester United mochten maandagavond speeldag acht van de Premier League afsluiten. Voor de bezoekers verliep het duel niet al te lekker. United geraakte immers niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Voor de bezoekers trof invaller Marouane Fellaini raak.

Sebastien Pocognoli stond bij de thuisploeg in de basis. Bij de bezoekers gunde Louis van Gaal Adnan Januzaj zijn eerste basisplaats van het seizoen.

De wedstrijd begon verschrikkelijk slecht voor Manchester United. Na 8 minuten stond het al in het krijt door een scherpe counter van de thuisploeg. Stéphane Sessegnon zette met een schot van buiten de 16 West Brom op voorsprong. Doelman David De Gea had geen verhaal.

Met enkele stilstaande fases probeerde United terug in de wedstrijd te komen. Aan uitgespeelde kansen kwamen de bezoekers in het eerste halfuur niet. Opmerkelijk, want buiten Januzaj had United met Robin van Persie, Ander Herrera en Angel Di Maria nog mooi aanvallend geweld tussen de lijnen staan.

Radamel Falcao zat met een jetlag op bank. De Colombiaan had er interlands tegen El Salvador en Canada opzitten. Naast hem zat Fellaini.

Van Persie had nog voor de rust de 1-1 aan de voet, maar moest de te lang zoeken naar een opening voor zijn schot.

Na de pauze mocht Fellaini zijn opwachting maken. En wat deed Big Bella? Scoren! Drie minuten na zijn invalbeurt was het al raak.

Ondanks de vroege opdoffer vocht de thuisploeg zich terug in de wedstrijd. Sterker nog: het kwam opnieuw op voorsprong. Ditmaal liet Saido Berahino de netten trillen, waardoor United na 66 minuten terug moest achtervolgen.

Een nieuwe nederlaag voor Man Utd kondigde zich aan, maar dat was zonder Daley Blind gerekend. De Nederlander scoorde drie minuten voor tijd de gelijkmaker. Met een lage schuiver van net buiten de 16 bezorgde hij zijn ploeg alsnog een punt. Het was het derde gelijkspel voor United dit seizoen. Het volgt op de zesde plaats nu al op 10 punten van leider Cherlsea.