Standard zit in de hoek waar de klappen vallen: nu ook een boete na wangedrag
Het wordt een dag om snel te vergeten bij Standard Luik

Standard zit in de hoek waar de klappen vallen: nu ook een boete na wangedrag

20-10-2014 21:11

Het wordt een dag om snel te vergeten voor Standard. Na de opstand van het vurige publiek, het afscheid van trainer Guy Luzon en de brutale overval van eerder op de dag, zorgt de UEFA nog voor een toetje op de taart. Het geeft Standard een boete na wangedrag in de Kuip tegen Feyenoord.

De Europese voetbalbond bedacht Standard met een boete van 17.000 euro voor de ongeregeldheden die er waren met de supporters in de Europa League-match tegen Feyenoord.

Vurige aanhangers van Standard zorgden al voor amok voor aanvang van de wedstrijd tegen Feyenoord en het wangedrag zette zich verder in het stadion zelf. Er werden bijvoorbeeld vuurpijlen afgeschoten. Ook Feyenoord mocht van de UEFA voor gelijkaardige feiten een boete ontvangen. Die was 2.000 euro minder dan Standard en dus 15.000 euro.

In Standard is er wellicht nog geen licht aan het einde van de tunnel. Naar alle waarschijnlijkheid krijgen de Rouches nog een straf opgelegd na de onregelmatigheden die plaatsvonden tijdens de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem.