Van Gaal kritisch voor Wilmots: Januzaj had moeten spelen met beloften
Louis Van Gaal vindt dat Januzaj nu gewoon twee weken vakantie heeft gehad bij de Rode Duivels

Van Gaal kritisch voor Wilmots: "Januzaj had moeten spelen met beloften"

20-10-2014 09:26

Manchester United-coach Louis Van Gaal is niet tevreden met Januzaj's selectie voor de Rode Duivels. De Nederlander vindt dat hij door niet in actie te komen twee weken vakantie heeft gehad. "Januzaj zat op de bank. Dat zijn dan eigenlijk twee weken vakantie", lezen we in Het Nieuwsblad.

Van Gaal laat Belgisch toptalent Adnan Januzaj al een heel seizoen verkommeren op de bank bij Manchester United. De Nederlander lijkt te denken dat hij de enige is met dat recht en geeft nu kritiek op het bankzitten bij de Rode Duivels aan het adres van bondscoach Marc Wilmots. "Ik heb liever dat hij speelt bij de Belgische beloften dan bij de A-ploeg op de bank te zitten", klinkt het.

Van Gaal bereikte op het WK met Nederland de halve finale en vertrok daarna naar Manchester United. Zijn competitiestart was niet al te best met een 11 op 21. Toch blijft Van Gaal met dezelfde elf spelen waardoor Belgen Fellaini en Januzaj hun kans niet kunnen grijpen. Vanavond speelt Manchester United wel nog zijn achtste westrijd op het veld van West Bromwich Albion. Na winst staan de troepen van Van Gaal op een vierde plaats.