Club Brugge valt in herhaling omtrent Eurostadion-dossier: competitievervalsing
Voorzitter Bart Verhaeghe herhaalde nogmaals dat Anderlecht niet zomaar in nieuwe stadion mag spelen

Club Brugge valt in herhaling omtrent Eurostadion-dossier: "competitievervalsing"

20-10-2014 08:43

Het nieuwe Eurostadion voor het EK in 2020 heeft al heel wat stof doen opwaaien, nog voor de eerste steen gelegd is. Vooral Club Brugge is er niet mee gediend dat aartsrivaal Anderlecht in het nieuwe stadion zijn thuiswedstrijden zal mogen spelen. "Als je naar het buitenland kijkt, zie je dat geen enkele club marktconforme huurprijzen kan betalen", dat zei Club-vorzitter Bart Verhaeghe in 'De Zevende Dag'.

Volgens Verhaeghe zal Anderlecht namelijk veel te lage huurprijzen moeten betalen voor het nagelnieuwe stadion. "Zo'n stadion mag voor mij verhuurd worden aan een club, absoluut. Maar dan wel als dat aan een correcte prijs gebeurt", zegt Verhaeghe. "Waarom speelt er geen enkele club in het Stade de France of Wembley? Omdat dat gewoon veel te duur is." 

Volgens hem zou de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) meebetalen voor Anderlecht, en dat zint Club Brugge niet. "Volgens het bidbook betaalt de KBVB mee. Dat is competitievervalsing voor de andere clubs."

Ook een duidelijk businessplan is er niet. "De CEO van de KBVB heeft zelf gezegd dat het huidige plan mag vergeten worden en dat er nog een nieuw moet komen. Ze weten zelf nog niet wat dat plan zal zijn. Dit verhaal is niet haalbaar", concludeert Verhaeghe.