Geruchtenmolen draait na nakend ontslag Luzon, Mario Been wordt genoemd
Hoewel Guy Luzon officieel nog niet weg is bij Standard, gonst het al van de geruchten

Geruchtenmolen draait na nakend ontslag Luzon, Mario Been wordt genoemd

20-10-2014 08:20

Voorlopig is Guy Luzon officieel nog steeds de coach van Standard. Ondertussen werd het wel duidelijk dat de Israëliër voor zijn job moet vrezen na het zoveelste verlies zondag tegen hekkensluiter Zulte Waregem en de bijbehorende supportersrellen in Sclessin. Volgens Het Laatste nieuws heeft Standard al drie kandidaten om Luzon op te volgen in Luik.

De grootste naam die weerklinkt, is die van Mario Been. De 50-jarige Nederlander werd op 23 februari 2014 ontslagen bij Racing Genk, waar hij sinds 2011 actief was als coach. Daarvoor was hij twee jaar coach van Feyenoord, waar hij ook het grootste deel van zijn spelerscarrière doorbracht. "Ik heb nog niet met Standard gepraat, maar ik ben werkloos en sta open voor een nieuwe uitdaging", laat Been de deur wagenwijd open.

Andere gegadigden om het in het vurige Luik over te nemen zijn Yannick Ferrera en Guy Hellers. De eerste is momenteel coach bij die andere club van Standard-baas Roland Duchâtelet, Sint-Truiden, en zou de overgang naar Standard kunnen maken. Luxemburger Guy Hellers speelde van 1983 tot 2000 voor Standard en was zes jaar lang coach van zijn land. Hij behaalde nog maar net zijn trainersdiploma en komt dus ook in aanmerking.