Pispaal Balotelli verdedigd:  Hij is geen Suarez, die is van wereldklasse
"Het balletje gaat een keer goed vallen voor die jongen"

Pispaal Balotelli verdedigd: "Hij is geen Suarez, die is van wereldklasse"

19-10-2014 18:46
7

Het loopt voor geen meter bij Mario Balotelli sinds zijn overstap naar Liverpool in de zomer. Ook in de competitiewedstrijd tegen Queens Park Rangers (2-3 zege) bleef de Italiaanse spits droog staan.

Dat mocht een klein wonder worden genoemd, want Balotelli kreeg weer een aantal goede kansen. Dieptepunt was zijn misser voor open doel. "Het balletje gaat een keer goed vallen voor die jongen, dat kan niet anders", verdedigt Brendan Rodgers, manager van Liverpool, zijn zomeraankoop van twintig miljoen. "Ik ben heel blij met het werk dat hij elke training, elke wedstrijd verzet. Het gaat goed komen."

Rodgers heeft inmiddels zijn buik vol van de vergelijkingen met Luis Suarez. "Hij wordt gezien als de vervanger van Luis, maar zoals ik al talloze keren heb gezegd: Luis is onvervangbaar, een talent van wereldklasse. Dat vragen we niet van Mario. Hij is een goede jongen en ik geniet ervan om met hem te werken. Ik merk ook dat Mario beter wil worden, maar hij is niet te vergelijken met Luis."

Balotelli wacht ook na zondag nog op zijn eerste doelpunt voor Liverpool in de Premier League, ondanks dat hij volgens verschillende statistiekenbureau’s al zo’n tachtig keer op doel heeft geschoten.