Scheidsrechter Vertenten legt uit waarom hij Standard-Zulte Waregem staakte
"De veiligheid van de spelers kon niet meer gegarandeerd worden"

Scheidsrechter Vertenten legt uit waarom hij Standard-Zulte Waregem staakte

19-10-2014 17:55

De gedevalueerde topper tussen Standard en Zulte Waregem werd zondagnamiddag vroegtijdig stopgezet door scheidsrechter Bart Vertenten. De talentvolle fluitenier kon de veiligheid van de spelers niet langer garanderen nadat misnoegde thuissupporters met stoeltjes en andere attributen begonnen te gooien.

"Wij hebben de wedstrijd de eerste keer stopgezet omdat we de veiligheid van de spelers niet langer konden garanderen", vertelt Vertenten aan Sporting Telenet.

"We hebben toen besloten om het publiek te waarschuwen, met de boodschap dat de wedstrijd definitief zou gestaakt worden als er nog iets op het veld zou worden gegooid. We konden de veiligheid niet langer garanderen en hebben daarop besloten om de wedstrijd te staken."

"De beelden spreken voor zich. Wat er nu moet gebeuren moet de commissie uitmaken. Dat is niet onze bevoegdheid", aldus Vertenten. Allicht krijgt Standard een fikse boete en zal het de wedstrijd voor de groene tafel met 0-5 verliezen. De zoveelste klap voor het zwalpende Standard in dit nog prille seizoen.