Van Cole tot Hazard: 9 Premier League-duels met minstens 8 goals aan 1 kant
Vier Belgen spelen hoofdrol in 'achtkleppers'

Van Cole tot Hazard: 9 Premier League-duels met minstens 8 goals aan 1 kant

20-10-2014 11:31

Toby Alderweireld schreef zaterdag mee aan een stukje Premier League-geschiedenis. Hij won met Southampton met 8-0 van Sunderland. Het was de negende keer in de Premier League dat een ploeg in één wedstrijd minstens acht keer scoorde. Wij verzamelden die vorige matchen en vonden nog drie andere Belgen terug.

4 maart 1995: Manchester United 9-0 Ipswich Town 

In het seizoen 1992 - 1993 spraken we voor het eerst over de Premier League. Het is twee seizoenen wachten tot een ploeg acht keer scoort. Manchester United scoort zelfs negen keer en vernedert Ipswich Town met 9-0. Het is de grootste overwinning tot nu toe in de Premier League. Andy Cole was toen met vijf doelpunten de gevierde man. De andere treffers waren van Roy Keane, Mark Hughes (2x) en Paul Ince.

6 februari 1999: Nottingham Forest 1-8 Manchester United

Manchester United was in 1999 de ploeg van het moment. Dat mocht Nottingham Forest ondervinden. Opnieuw kwam United tot acht goals. Dwight Yorke opende na twee minuten al de score. Vier minuten later volgde de gelijkmaker van Alan Rogers. Wat daarna gebeurde vat zich samen in de grootste uitoverwinning ooit in de Premier League. Yorke scoorde nog een keer en zijn vaste maatje Andy Cole legde er twee binnen. De andere vier doelpunten kwamen op naam van de Noor Ole Gunnar Solskjær.

19 september 1999: Newcastle United 8-0 Sheffield Wednesday

Nog in 1999 wist ook Newcastle acht keer te scoren. Slachtoffer van dienst was Sheffield Wednesday. Bij de bezoekers speelde ene Gilles De Bilde. Onze landgenoot zag niemand minder dan levende legende Alan Shearer vijf keer scoren.

11 mei 2008: Middlesbrough 8-1 Manchester City

Manchester City is tegenwoordig een grote naam in het Engels voetbal. Vijf jaar geleden was het nog het kleine broertje van stadsgenoot United. Onder leiding van de Zweed Sven-Göran Eriksson ging het helemaal mis. Het werd 8-1 tegen Middlesbrough. Van de kern van toen zit er nu nog slechts één speler bij City, Joe Hart. De doelman zat destijds op de bank ten koste van Andreas Isaksson. Vijf jaar na dato werd City twee keer kampioen en vinden we Middlesbrough terug in Tweede Klasse. Het is de huidige ploeg van Jelle Vossen.

22 november 2009: Tottenham Hotspur 9-1 Wigan Athletic

De fans van Tottenham denken met veel plezier terug aan 22 november 2009. Toen maakte het gehakt van Wigan Athletic. In deze partij scoorde Jermaine Defoe vijf keer. Peter Crouch, Aaron Lennon, David Bentley en Nico Krancjar deden de rest. Paul Scharner redde de eer voor de bezoekers.

9 mei 2010: Chelsea 8-0 Wigan Athletic

Chelsea kan op 9 mei 2010 kampioen van Engeland worden en na drie jaar Manchester United van de troon stoten. Het moet dan wel winnen van Wigan. Het doet dat ook en hoe. Chelsea legt er acht in het mandje. Trainer Carlo Ancelotti ziet goals van Nicolas Anelka (2x), Frank Lampard, Salomon Kalou
Didier Drogba (3x) en Ashley Cole.

 

28 augustus 2011: Manchester United 8-2 Arsenal

Arsenal had de laatste jaren weinig redenen om te vieren. Het absolute dieptepunt beleefde het in augustus van 2011. Dan krijgt een pak slaag van Manchester United. Opvallend: Danny' Welbeck scoort dan voor United en Robin Van Persie voor Arsenal. Beiden komen nu uit voor de tegenstander.

23 december 2012: Chelsea 8-0 Aston Villa

In 2012 doen er twee Belgen mee aan een 'achtklepper'. Eden Hazard stond aan de goede kant en scoorde zelf. Zijn collega Rode Duivel Christian Benteke beleefde een mindere dag. Hij zag immers ook nog Fernando Torres, David Luiz, Branislav Ivanović, Frank Lampard, Ramires (2x) en Oscar scoren.

18 oktober 2014: Southampton 8-0 Sunderland

Zaterdag begon het doelpuntenfeest na een geweldige owngoal van Santiago Vergini. Ook Liam Bridcutt verschalkte zijn eigen doelman. De andere goals kwamen van Graziano Pellè (2x), Jack Cork, Dusan Tadic, Victor Wanyama (ex-Germinal Beerschot) en Sadio Mane. Alderweireld kwam niet tot scoren, maar genoot wel.