Van Gaal wil Oranje-beleid voortzetten bij United en gunt talenten drukke zomer
United-talenten mogen naar jeugd-EK

Van Gaal wil Oranje-beleid voortzetten bij United en gunt talenten drukke zomer

19-10-2014 09:25

De nationale ploeg van Engeland voor spelers onder de 21 jaar speelt volgend jaar zomer op het EK. Louis van Gaal is daar erg blij mij en staat zijn talenten maar wat graag af, vertelt hij in gesprek met The Independent.

Luke Shaw, Phil Jones en de verhuurde spits Will Keane komen in aanmerking voor een plekje in de selectie van Jong Engeland. "Het is zeer goed voor de ontwikkeling van talenten en niet veel spelers maken zo'n ervaring mee. Als trainer van deze club, ben ik erg blij dat Shaw met Jong Engeland speelt. Als hij niet zou spelen, zoals Januzaj bij België, had hij twee weken vakantie gehad. Daar heeft een speler niets aan", aldus Van Gaal.

Van Gaal stond als bondscoach van het Nederlands elftal al eens Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daley Blind af aan Jong Oranje voor het EK in Israël. Diezelfde spelers werden een jaar later derde op het WK met het grote Oranje. Niet iedereen is echter enthousiast over het jeugd-EK. Arsène Wenger van Arsenal heeft al laten weten Alex Oxlade-Chamberlain niet af te willen staan, Everton had dezelfde boodschap over Ross Barkley.