Arsenal en Duitse gangmaker dicht bij scheiding: Zo kan het niet langer
"Ik ben een volbloed voetballer, een straatvoetballer en ik houd van competitie"

Arsenal en Duitse gangmaker dicht bij scheiding: "Zo kan het niet langer"

02-10-2014 14:18
4

Arsenal moet serieus rekening houden met een vertrek van Lukas Podolski in januari. De Duitse aanvaller komt nauwelijks aan bod in het Emirates Stadium en daar heeft hij tabak van.

Podolski speelde dit seizoen pas één volledige wedstrijd voor Arsenal, vorige week in de verloren League Cup-wedstrijd tegen Southampton. De situatie van de aanvaller lijkt onhoudbaar te worden. "Ik ben een volbloed voetballer, een straatvoetballer en ik houd van competitie", vertelt hij aan het Duitse RTL. "Er moet echt iets veranderen, want zo kan het niet langer."

"We gaan zien wat er gaat gebeuren. Het is wel iets om over na te denken", reageert Podolski op de vraag of hij een winters vertrek bij Arsenal ziet zitten. "Het is niet de eerste keer dat ik vaak op de bank zit, want ook bij Die Mannschaft moest ik vaak toekijken. Maar dit is anders."

Podolski, wiens contract medio 2016 afloopt, werd in de zomer al in verband gebracht met een transfer naar Galatasaray. Hij speelt sinds 2012 in Londen, waar hij tot dusver 28 goals in 73 optredens maakte. Voor Duitsland scoorde de gangmaker in 118 interlands al 47 keer.