Einde aan tijdperk bij Barcelona: Na dit seizoen vertrek ik naar Engeland
Juventus en PSG grijpen mis

Einde aan tijdperk bij Barcelona: "Na dit seizoen vertrek ik naar Engeland"

01-10-2014 21:02
7

Dani Alves heeft woensdag onthuld dat hij aan zijn laatste seizoen voor FC Barcelona bezig is. Na zeven jaar in Camp Nou komt er een einde aan zijn tijdperk bij de Catalaanse topclub.

Alves is in het bezit van een aflopend contract en Barcelona hoeft niet langer te proberen om die verbintenis te verlengen. De rechtsback heeft zijn nieuwe bestemming namelijk al gekozen. "Ik vertrek naar Engeland", vertelt hij aan O Globo.

"Dit is mijn laatste seizoen voor Barcelona. Ik wil spelen in de wieg van het voetbal", aldus de 31-jarige Alves, die sinds 2008 voor Barcelona speelt. De van Sevilla overgenomen verdediger, die dertig miljoen euro kostte, kwam sindsdien tot zo'n 300 wedstrijden. Clubs als Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur worden al met hem in verband gebracht. Paris Saint-Germain en Juventus grijpen mis.

Barcelona heeft de opvolger van Alves mogelijk ook al binnen. De Catalanen namen afgelopen zomer Douglas Pereira over van Sao Paulo. De 24-jarige Braziliaan kostte zo'n vier miljoen euro.