Sneer naar fans Manchester City: Het hangt gewoon niet in de lucht
"Gelukkig speelde ik Europees voetbal op Old Trafford"

Sneer naar fans Manchester City: "Het hangt gewoon niet in de lucht"

01-10-2014 13:58
4

Manchester City slaagt er voorlopig niet in om te imponeren in Europa. Bij de kampioen van Engeland beseft men niet hoe belangrijk de Champions League is. Dat zegt Manchester United-icoon Paul Scholes, die zich met enkele uitspraken over de rivaal niet populair maakt.

Bij de wedstrijd tegen AS Roma (1-1) waren er dinsdag flink wat lege tribunedelen te ontdekken. Tot verbazing van Scholes, die zich nogal kritisch uitlaat over het weinige thuispubliek. "Gelukkig speelde ik Europees voetbal op Old Trafford", zegt hij.

Er zaten uiteindelijk zo'n 37.000 mensen op de tribunes, waar er in het Etihad Stadium plek is voor 50.000 fans. Bovendien waren de tribunes een half uur voor het begin nog vrijwel leeg. Scholes begrijpt daar heel weinig van.

"Bij City mis ik altijd het Europese sfeertje van Champions League-wedstrijden. Het hangt gewoon niet in de lucht. Als je naar Liverpool, Chelsea of United gaat, is er wel die vibe", zegt de Engelsman. "Volgens mij realiseren de mensen niet dat het hier om een belangrijke wedstrijd gaat. Dat ze blij moeten zijn met deze competitie en zulke geweldige voetballers."

Scholes krijgt steun van oud-ploeggenoot Rio Ferdinand, die ook al kritisch was. 'En City wil het stadion uitbreiden? Waarom?', schrijft de verdediger op Twitter.