'Champions League is voorspelbaar geworden, maar Arsenal kan verrassen'
"De echt goede voetballers spelen nu nog maar bij een paar clubs"

'Champions League is voorspelbaar geworden, maar Arsenal kan verrassen'

01-10-2014 13:21
3

Arsène Wenger is één van de meest gelouterde deelnemers aan de Champions League. Op de dag van zijn achttiende 'verjaardag' bij Arsenal neemt hij het met zijn ploeg op tegen Galatasaray. De Fransman concludeert dat er in al die jaren wel het een en ander is veranderd.

"Het deelnemersveld lag vijftien jaar geleden meer open dan nu", stipt de 64-jarige Wenger een verschil aan. "De echt goede voetballers spelen nu nog maar bij een paar clubs, in plaats van verspreid over een heleboel ploegen. Als je morgen een poll zou maken en aan de mensen vraagt welke vier ploegen er kans maken op de toernooiwinst in de Champions League, komt tachtig tot negentig procent met dezelfde vier clubs."

Arsenal is doorgaans niet één van de clubs die als eerste wordt genoemd en Wenger begrijpt dat. "Maar voetbal is een vreemd spelletje. Het is niet altijd te voorspellen wie wint en wie verliest. En één ding is niet veranderd in die achttien jaar dat ik hier werk: de spelers zijn erg intelligent. Ze weten mathematisch dat dit duel met Galatasaray een hele belangrijke wedstrijd is voor ons, dus zullen ze alles geven om de drie punten veilig te stellen."

De Gunners begonnen met een nederlaag bij Borussia Dortmund. Wenger ziet veel potentie in zijn huidige selectie, waarmee hij denkt weleens voor een verrassing te kunnen gaan zorgen. "Maar voor we al te ver vooruitkijken, moeten we er eerst maar eens voor zorgen dat we de groepsfase doorkomen. Dan pas kijken we weer verder."