Ook de 'Kakkers' krijgen goed nieuws in stadiondossier, stad staat borg
KVM krijgt twee miljoen euro van stad Mechelen om lening aan te gaan

Ook de 'Kakkers' krijgen goed nieuws in stadiondossier, stad staat borg

30-09-2014 23:51

Na positieve geluiden vanuit Brugge over een nieuw stadion, kenden ze ook in Mechelen een meevaller. De gemeenteraad keurde unaniem een stadswaarborg goed van twee miljoen euro om het stadion van KV Mechelen te renoveren.

Plannen voor een nieuw stadion zijn er niet in Mechelen, maar 'Achter de Kazerne' kan wel een serieuze facelift gebruiken. De beslissing van de stad Mechelen betekent dat Malinwa bij de bank kan lenen om een deel van de renovatie te betalen. Financieel directeur van de eersteklasser Thierry Steemans legt op de website van de club uit hoe de vork in de steel zit. "We willen een deeltje van de plannen financieren met een banklening, maar de bank vroeg een waarborg van de stad. Gezien de gronden van de stad zijn, is het ook logisch dat de stad zich borg stelt."

De stad loopt geen enkel risico, en de renovatie wordt ook zeker niet helemaal met leningen gefinancierd. "We hebben een duidelijk akkoord: als de club ooit zijn banklening niet zou kunnen afbetalen, dan kan de stad de tv-gelden opeisen en dat geld aan de bank storten. We betalen een deel door gespaard geld, een deel door investeringen van derden en een deel door een banklening."

Stadiondirecteur Marc Faes waarschuwt alvast dat het financiële gedeelte nog maar een eerste horde is die genomen is. "We hebben nog een hele - administratieve - weg af te leggen. Op een nieuwe bouwdatum pinnen we ons dus niet meer vast."