Pro League kweekt nieuwe ster: Colombiaan krijgt loonsverhoging van 40 procent
Zuid-Spaanse ploeg gaat diep om Carlos Bacca aan zich te binden

Pro League kweekt nieuwe ster: Colombiaan krijgt loonsverhoging van 40 procent

30-09-2014 22:57

Spaanse crisis? Blijkbaar voltooid verleden tijd in Sevilla. De plaatselijke Europa League-winnaar heeft namelijk het contract van zijn sterspeler Carlos Bacca herzien.

Zowel het einde van het contract (30 juni 2018) als de prijs die op zijn hoofd is geplakt (30 miljoen euro) blijven dezelfde, maar voor Bacca zelf verandert er heel wat. Volgens sportkrant AS gaat de Colombiaanse aanvaller vanaf nu drie miljoen euro bruto per jaar verdienen, ofwel ruim 57.000 euro per week, ofwel veertig procent meer.

Peanuts in vergelijking met Europese topclubs en veel Engelse ploegen, maar een serieuze inspanning voor subtopper Sevilla, dat zijn spelers gemiddeld 40.000 euro per week betaalt. "Ik ben blij met de financiële inspanning die Sevilla geleverd heeft voor mij", wist Bacca als begrijpelijke reactie uit te brengen na het nieuws.

"Er was interesse van clubs uit Italië, Spanje, Engeland en Duitsland, maar Sevilla is voor mij altijd de eerste keuze geweest. We willen volgend seizoen dan ook ontzettend graag in de Champions League spelen. Ik mik ieder jaar hoger en hoop dat ik hier kan blijven groeien", aldus de spits, die al vier keer scoorde in zes competitiewedstrijden. Enkel Messi (5), Neymar (6) en de ongenaakbare Cristiano Ronaldo (10) deden beter.