Totti pakt Champions League-record: Daar heb ik niet aan gedacht
"We hebben laten zien wat we waard zijn en wat we kunnen op dit niveau"

Totti pakt Champions League-record: "Daar heb ik niet aan gedacht"

30-09-2014 23:30
1

Francesco Totti maakte dinsdagavond tijdens het 1-1 gelijkspel tussen Manchester City en AS Roma de enige treffer voor de Italiaanse ploeg. Met die goal bezorgde hij niet alleen zijn club een punt, het leverde hem ook een record op. Hij is nu de oudste speler die scoorde in de Champions League.

Met een schitterend boogballetje over Manchester City-goalie Joe Hart zette Totti zijn naam op het scorebord. Met zijn 38 jaar en 3 dagen lost hij Ryan Giggs af als oudste speler met een doelpunt op zijn naam in de Champions League. "In alle eerlijkheid, ik heb er niet aan gedacht. Ik denk altijd meer aan het team dan aan mezelf. Als ik scoor voor het team, zijn persoonlijke records het gevolg."

Ondanks het record, voor Totti was het daarnaast ook zijn eerste doelpunt ooit op Engelse grond, was de AS Roma-ster niet tevreden. "Kijkend naar de hele negentig minuten hadden we de grotere kansen en hadden we kunnen winnen. We kwamen al snel op achterstand door een strafschop, maar we kwamen terug. Het was niet makkelijk, tegen een van de sterkste teams in Europa."

"We hebben bewezen wat we waard zijn en wat we kunnen op dit niveau. Ons doel is om ons best te doen, proberen de groepsfase te overleven. Maar we weten dat dat niet makkelijk zal zijn in een poule met Bayern München en Manchester City. Het zijn team die op ons niveau zitten, zo niet op een beter niveau", aldus Totti in gesprek met Sky Sport Italia.