Gouden Stier: Het doel als promovendus blijft behoud, de rest is bonus
Geblesseerde Frédéric Gounongbe blij met volharding Dennis van Wijk

Gouden Stier: "Het doel als promovendus blijft behoud, de rest is bonus"

30-09-2014 22:47

Het lijkt wel een ouderwets voetbalsprookje. Alle nationale divisies doorlopen om op 26-jarige leeftijd door te breken in eerste klasse Frédéric Gounongbe beleeft het momenteel.

De statistieken liegen er niet om. 9 doelpunten in 39 wedstrijden voor Ukkel in vierde klasse, 35 in 71 wedstrijden voor Woluwe-Zaventem in derde en 20 in 46 voor Brussels in tweede klasse. En toch kon niemand voorspellen dat Gounongbe eind september een op een zou lopen in zijn debuutseizoen op het hoogste niveau. Ook hijzelf niet. "Ik zag Westerlo als mijn allerlaatste kans om in eerste klasse te slagen. Als het niet gelukt was, zou ik teruggekeerd zijn naar tweede of derde klasse en daarnaast een job genomen hebben", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

"Het is echt Dennis van Wijk die me overtuigd heeft om naar hier te komen. Hij zocht al een aantal seizoenen contact met me. Wanneer we tegen Westerlo voetbalden, klampte hij me aan tijdens de rust of na de match en zei hij me dat hij met mij wou werken." Gounongbe laat ook nog fijntjes weten dat het succes van Westerlo niets aan de doelstelling veranderd. "Als je uit tweede komt, is het eerste doel om in de hoogste klasse te blijven. Als de rest is bonus."