'Smiling Assassin' over Belg: Anderen spelen op een hoger niveau door hem
Dwight Yorke ziet in Christian Benteke meer dan een afwerker

'Smiling Assassin' over Belg: "Anderen spelen op een hoger niveau door hem"

30-09-2014 22:37

Christian Benteke maakt normaal dit weekend zijn wederoptreden tegen het Manchester City van Vincent Kompany. Volgens oud-VIlla en Manchester Unitedspeler Dwight Yorke is dat niets te vroeg.

"Zijn afwezigheid was langdurig en hij moet het rustig aandoen, maar het blijft goed nieuws voor Villa. De laatste twee of drie seizoenen waren niet echt goed, en er was één specifieke campagne waarin Benteke de ploeg op z'n eentje in eerste klasse hield.

"Er zijn altijd vragen of een spits een vormpeil kan overdragen van seizoen op seizoen", gaat de ex-sluipschutter verder. "Jammer genoeg raakte hij geblesseerd. Hij miste het WK en moest de spitspositie aan Romelu Lukaku laten."

"Volgens mij moeten andere spelers ook een iets grotere inspanning doen. Benteke was een frisse wind toen hij voor het eerst in de ploeg kwam, en iedereen begon op een niveau te spelen dat ik niet meer heb gezien sinds zijn blessure. De ploeg heeft een moeilijk schema, maar de start was goed en hopelijk kunnen ze daar de volgende wedstrijden op bouwen."