Groep E: Historisch doelpunt Totti bezorgt Roma verdienstelijk punt bij City
Romeinen houden knap stand in Etihad Stadium

Groep E: Historisch doelpunt Totti bezorgt Roma verdienstelijk punt bij City

30-09-2014 22:36
1

Manchester City is er in eigen huis niet in geslaagd om AS Roma opzij te zetten. De Romeinen kwamen in het Etihad Stadium op achterstand, maar dankten clubicoon Francesco Totti.

Kuipers zag zich al na drie minuten genoodzaakt de bal op de penaltystip te leggen nadat Maicon zich had vergrepen aan Sergio Aguëro. De Argentijn schoot vervolgens zelf onberispelijk raak vanaf 11 meter. Halverwege de eerste helft maakte Francesco Totti gelijk. De onverslijtbare Italiaan, die afgelopen weekeinde zijn 38e verjaardag vierde, rondde een fraai passje van de Belg Radja Nainggolan af.

Voor Totti was het een bijzonder doelpunt. Niet alleen was het de eerste keer dat de middenvelder op Engelse bodem wist te scoren, ook is hij met zijn 38 jaar en drie maanden de oudste speler die scoort in de Champions League. Wat City na de treffer van Totti ook nog probeerde, meer doelpunten bleven uit. Beiden teams begonnen overigens met evenveel Engelsen in het basiselftal, één: keeper Joe Hart en Ashley Cole, die van Londen (Chelsea) verhuisde naar Rome.