'Mister Moneytime' van AA Gent dankt klein duimpje Oostende voor kans
Laurent Depoitre bedankt voor vertrouwen met drie doelpunten en vier punten in twee slotfases

'Mister Moneytime' van AA Gent dankt "klein duimpje Oostende" voor kans

30-09-2014 22:04

Laurent Depoitre geniet met volle teugen van zijn topvorm, en iedereen die AA Gent een warm hart toedraagt met hem. Tegenover Sport/Voetbalmagazine vergelijkt hij zijn huidige situatie met die bij zijn vorige clubs.

"Oostende was het kleinduimpje dat eerste klasse ontdekte", vertelt hij over de ploeg die hem vorig jaar zijn kans gaf in eerste klasse. "We speelden erg defensief, vanuit een goede organisatie. Hier is het anders. We spelen erg aanvallend, hebben vaak het meeste balbezit en daaruit volgen de kansen. Wat me het meest verrast, is dat ik zo snel titularis ben geworden. Toen ik tekende, dacht ik dat het niet zo simpel zou worden. De concurrentie was niet min. En dan trokken ze nadien ook nog David Pollet aan. Ik dacht: nu wordt het nóg lastiger...

"Maar vanaf de tweede match stond ik al in de basis. Twee goals en een assist en ik was vertrokken. Mijn bijnaam van de tank? Ze noemden me bij Eendracht Aalst al zo. Ik ben struis, groot en stevig gebouwd, dus ja... Ik denk dat ik een atypisch profiel heb. Ondanks mijn postuur beweeg ik vrij snel. Ik kan ook even goed in de diepte spelen dan als targetman." Zo werd hij, als invaller, gebruikt tegen zijn ex-ploeg vorige week. Met twee doelpunten in de laatste tien minuten bezegelde hij het lot van de kustploeg. Ook in de derby tegen Lokeren afgelopen zondag was het raak in de blessuretijd: 1-1.