Club-manager over nieuw stadion: Het gaat de goede richting uit
Vincent Mannaert ziet verbetering op weg naar een nieuw Brugs stadion

Club-manager over nieuw stadion: "Het gaat de goede richting uit"

30-09-2014 19:33

Vanavond werd in de Ghelamco Arena van AA Gent een zogenaamde 'Stadium Summit' gehouden. Ook Vincent Mannaert, grote man bij Club Brugge was van de partij. “Er zit beweging in het stadiondossier van Club Brugge”, vertrouwde hij toe aan Het Nieuwsblad.

Club Brugge maakt er geen geheim van dat het al jaren aan een eigen stadionproject werkt. Zo broedt het op een nieuw stadion met 40 000 zitjes dat moeten komen in de omgeving van de Blankenbergsesteenweg. Vincent Mannaert laat zich alvast hoopvol uit: “Het Brugse stadsbestuur is ermee akkkoord gegaan om de verkavelingsopbrengsten van het huidige stadion na de afbraak door te storten voor het nieuwe stadionproject. Dat is al een goede stap vooruit. Wat nu echt nieuw is, is dat het Milieu Effecten Rapport (MER) in gang gezet is. Er zit dus beweging in ons stadiondossier.”

“De belangrijkste hefboom voor een voetbalclub is nu eenmaal de infrastructuur”, vervolgt de blauw-zwarte manager “Als je ziet dat er sinds Euro 2000, wat een grote katalysator voor nieuwe stadions had moeten zijn, slechts één nieuwe voetbaltempel gebouwd is – diegene waar we nu instaan – dan weet je gewoon dat dat veel te weinig is.”

Mannaert is overigens van mening dat de Belgische voetbalbond een gecoördineerd draagvlak zou moeten moeten creëeren zodat clubs samen gebruik kunnen maken van contact met overheden en experten. “Zo zou de bond op een faciliterende en objectieve manier mee aan de stadiondossiers kunnen werken.”, klinkt het.