Standard-speler dan toch op huurbasis naar seizoensrevelatie
Alasanne Diallo mag eindelijk bij Westerlo meespelen

Standard-speler dan toch op huurbasis naar seizoensrevelatie

30-09-2014 18:26

Alassane Diallo mag dan toch bij Westerlo gaan spelen. De Geschillencommissie gaf vanmiddag groen licht voor de huurovergang van Standard naar Westerlo. Dat staat onder meer te lezen in Het Nieuwsblad. Nochtans leek de verhuur er lange tijd niet te komen. Westels technisch directeur Wim Van Hove reageert alvast opgetogen over zijn nieuwe aanwinst.

Eind augustus verruilde Alasanne Diallo tweedeklasser AS Eupen voor Standard. Die overgang kwam er nadat de speler eenzijdig zijn contract had verbroken. Door die uitzonderlijke omstandigheden moesten zowel Standard, Eupen als Diallo voor de Arbitragecommisie verschijnen. Uiteindelijk werd de transfer pas officieel bevestigd op 19 september, veel te laat voor wat de Luikenaars van plan waren met Diallo: hem uitlenen aan promovendus Westerlo. Maar nu is het licht alsnog op groen gezet, en mag Diallo dus ervaring gaan opdoen bij de mannen uit de Kempen.

Wim Van Hove, technisch directeur, is alvast heel tevreden met deze beslissing. "We hebben vorig jaar tegen hem gespeeld en we zijn hem blijven volgen. We zagen ook veel wedstrijden van Eupen, onze rechtstreekse concurrent. Daar was hij één van de sterkhouders.” Of Westel-trainer Dennis Van Wijk hem ook meteen kan gebruiken, is nog niet duidelijk. "Strikt juridisch genomen wel, al moet zijn arbeidsvergunning nog van Standard naar hier komen. Of hij sportief al klaar is om meteen te spelen, weet ik niet. Dat moeten we nog bekijken", aldus Van Hove.