'Balotelli is een overbetaalde penaltyspecialist, die geen penalty's meer neemt'
Engelse media openen aanval: 'Liverpool moet niet in zee gaan met koopjes die niemand anders wil'

'Balotelli is een overbetaalde penaltyspecialist, die geen penalty's meer neemt'

30-09-2014 10:40
2

Mario Balotelli heeft zijn criticasters nog niet weten te overtuigen sinds zijn overstap naar Liverpool. De aanvaller, die de naar FC Barcelona vertrokken Luis Suarez moet doen vergeten op Anfield Road, maakt vooralsnog vooral een ongeïnteresseerde indruk, stellen de Engelse media. De druk op de Italiaan en Liverpool wordt inmiddels flink opgevoerd.

"Mario Balotelli is een overbetaalde penaltyspecialist, die niet langer penalty's neemt", schrijft Adrian Durham, journalist van The Daily Mail, dinsdag. "Trainer Brendan Rodgers denkt er anders over. Hij zal een enorme dosis geluk moeten hebben om hier zonder gezichtsverlies uit te komen. Rodgers overleefde de controverses rond Luis Suarez. Zijn reputatie bleef niet alleen intact, maar werd zelfs versterkt. Zijn vertrouwen in Balotelli kan zijn cv bevlekken."

"Het lijkt erop dat de Italiaans international op dit moment alleen maar rondjes rent en een paar tackles maakt. Liverpool-fans zijn gek op hem. Ik weet zeker dat ze ook de social media-filmpjes van Balotelli die helium inhaleert en Liverpool-liedjes zingt geweldig vinden. Hij heeft tenminste niemand gebeten... De fans lijken dankbaar te zijn om Balotelli op Anfield Road te hebben, terwijl eigenlijk Balotelli dankbaar moet zijn voor alweer een nieuwe kans."

"AC Milan wilde zo graag van Balotelli af dat het een transfersom van twintig miljoen euro accepteerde. De wanhoop van Milan werd duidelijk toen ze hem vervingen door Fernando Torres. Liverpool zou niet in zee moeten gaan met goedkope aanvallers die niemand anders wil. Trainers die hun vertrouwen in Balotelli hebben getoond zijn in het verleden teleurgesteld. Brendan Rodgers heeft een val voor zichzelf gezet", aldus de journalist.