Van Persie overtuigd: Het moet ons zeker lukken om in de top-vier te eindigen
"We zijn winnaars, we willen wedstrijden en prijzen winnen"

Van Persie overtuigd: "Het moet ons zeker lukken om in de top-vier te eindigen"

30-09-2014 09:16
4

Robin van Persie is er heilig van overtuigd dat het Louis van Gaal gaat lukken om Manchester United terug aan de wereldtop te brengen. Het kost tijd om de filosofie van de manager door te voeren, maar uiteindelijk gaat dat leiden tot succes. Dat stelt de spits in gesprek met The Manchester Evening News.

"Zijn manier van werken is erg goed, heel direct en duidelijk voor iedereen", looft Van Persie de aanpak van Van Gaal. "Hij communiceert veel en doet het geweldig. Hij probeert zijn filosofie over te brengen op heel veel nieuwe spelers. Alleen Daley Blind en ik werkten al eerder met hem samen, dus dat kost tijd."

"Maar ik ben ervan overtuigd dat wij gaan doen wat hij wil dat we doen. Van Gaal probeert elke speler in het proces te betrekken, zodat we allemaal aan hetzelfde touw trekken. We hebben allemaal één doel: winnen en zoveel winnen als we kunnen." Voorlopig is Man Utd echter nog ver van prijzen verwijderd.

"Maar het gaat steeds beter. We verbeteren ons met de dag", betoogt RvP. "Sommige trainingen zijn ongelooflijk en dat laten we ook in de wedstrijden zien. Iedereen wil iedere wedstrijd winnen, zelfs als het om een wedstrijdje tafeltennis gaat. We zijn winnaars. We zijn hier niet om de lat laag te leggen, die moet zo hoog mogelijk liggen. We willen wedstrijden en prijzen winnen."

De Engelsen ontbreken dit seizoen in de Champions League en dat is een groot gemis. "Maar het moet ons zeker lukken om in de top-vier te eindigen. Dan zijn we er volgend jaar weer bij", aldus Van Persie.