Lijken uit de kast van Zulte Waregem zorgen voor slechte seizoensstart
Geldtekort van Zulte Waregem zorgt voor slechte seizoensstart

Lijken uit de kast van Zulte Waregem zorgen voor slechte seizoensstart

30-09-2014 08:00

Zulte Waregem was vorig seizoen nog één van de smaakmakers in de Jupiler Pro League, maar bengelt nu onderaan in het klassement. Volgens Geert Titeca, voorzitter van de supportersfederatie, ligt dat aan al de verkochte spelers.

Zulte Waregem moet in de laatste jaren heel wat spelers verkopen. "Naast het veld ging het niet eenvoudig. Sinds Eddy Cordier in januari bij de club is, zijn er nogal wat lijken uit de kast gevallen. Lijken uit de periode Patrick De Cuyper", vertelt Titeca aan Het Nieuwsblad.

"Ze hebben Kums moeten verkopen om de putten te vullen. Niet alle supporters weten dat, maar er was een put van anderhalf à twee miljoen euro."

Degradatiewedstrijd

Het komende weekend neemt Essevee het op tegen rode lantaarn Lierse, een enorm belangrijke wedstrijd weet ook Titeca. "We moeten met vijfhonderd man naar Lierse trekken zaterdag. Het spel was zaterdag al een pak beter. We creëerden weer kansen, we zagen weer voetbal."

"De nieuwe spelers geraken ingepast, je ziet de hand van Dury. Anderlecht, dat was de sterkst mogelijke tegenstander, maar op Lierse moet het kunnen."