'Je merkte dat het vertrek van Ferguson niemand meer raakte dan Van Persie'
Oud-teamgenoot zag Nederlander genieten in debuutseizoen

'Je merkte dat het vertrek van Ferguson niemand meer raakte dan Van Persie'

22-09-2014 23:22
3

Robin van Persie heeft slechts één seizoen het genoegen mogen smaken om met Sir Alex Ferguson te werken. Een jaar na het veelbesproken vertrek van de spits bij Arsenal stopte de Schot als manager van Manchester United. Voor de Oranje-international was dat een enorme klap.

Van Persie vervulde in zijn debuutseizoen bij United een heldenrol op weg naar de landstitel. "Onze zeilen werden ontlast en dat betekende een extra duw om dat laatste seizoen succesvol te kunnen zijn. Iedereen was hem zeer dankbaar, maar er was niemand die er meer voor deed dan Robin. Hij kwam een jaar eerder, proefde aan het succes en wilde meer. Je kon merken dat het hem extra raakte", vertelt voormalig ploeggenoot Rio Ferdinand over het afscheid van Ferguson.

De oud-Feyenoorder koos naar verluidt nadrukkelijk vanwege Ferguson voor United. Bij de contractonderhandelingen zou de aanvaller zelfs hebben geïnformeerd naar de toekomst van de legendarische coach, die vlak voor het einde van zijn laatste jaar aankondigde te zullen stoppen. Mede dankzij Van Persie was de titel toen al binnen.