Wenger looft ontwikkelingen onder Koeman: Het is eigenlijk een wonder
"Southampton had een titelkandidaat kunnen zijn"

Wenger looft ontwikkelingen onder Koeman: "Het is eigenlijk een wonder"

22-09-2014 22:20
1

Arsenal-manager Arsène Wenger verwacht dinsdagavond een lastige opdracht voor zijn manschappen in het Emirates Stadium. In de League Cup zal worden aangetreden tegen Southampton, dat onder Ronald Koeman een sterke indruk maakt. Ook de Fransman is onder de indruk.

Southampton raakte in de zomer behalve manager Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur) ook spelers Luke Shaw (Manchester United), Rickie Lambert, Adam Lallana, Dejan Lovren (allen Liverpool) en Calum Chambers (Arsenal) kwijt. Desondanks staat de gerenoveerde ploeg momenteel tweede in de Premier League.

"Wanneer je kijkt naar de verkochte talenten, dan had Southampton een titelkandidaat kunnen zijn in de Premier League. Zij hebben Oxlade-Chamberlain, Walcott, Bale plus de spelers van afgelopen zomer verkocht. Tel daarbij alle aanwezige spelers nog eens op", vertelde Wenger lovend aan de verzamelde media.

"Bij Southampton is fantastisch werk verricht en daarvoor verdienen zij alle credits. Het is eigenlijk een wonder. Men verwacht eigenlijk een instorting door alle ontwikkelingen en dan slaan ze op deze wijze terug", ging de coach van Arsenal verder. Voor het bekerduel heeft Wenger diverse talenten opgenomen in de selectie.