Koeman overtreft succescoach: Een geweldige start, niemand had dit verwacht
"We beleven een geweldige start van het seizoen"

Koeman overtreft succescoach: "Een geweldige start, niemand had dit verwacht"

20-09-2014 20:04
8

Ronald Koeman zag in de voorbereiding op het nieuwe seizoen de ene na de andere speler vertrekken bij Southampton, maar staat desondanks met zijn nieuwe ploeg na vijf wedstrijden op de tweede plaats in de Premier League.

"We beleven een geweldige start van het seizoen", zei Koeman zaterdag na de winst op Swansea City (0-1), die tot stand kwam door een goal van Victor Wanyama. "Misschien had niemand dit verwacht, maar wij geloven in onze ambitie en inzet."

Southampton speelde ruim een helft tegen tien man, nadat Wilfried Bony met twee keer geel van het veld was gestuurd bij Swansea City. In de slotfase wisten de bezoekers de overtalsituatie uit te buiten.

"Een knappe zege op een sterke tegenstander", concludeerde Koeman, die deze zomer de succesvolle Mauricio Pochettino (nu Tottenham Hotspur) opvolgde. "We moesten geduldig zijn en lang wachten, maar uiteindelijk maakten we een geweldig doelpunt. Ik ben heel tevreden met de organisatie binnen de ploeg. Alleen als we elke dag blijven knokken, kunnen we dit doortrekken."