Sensationele koploper in Duitsland, Verhaegh houdt reeks in stand
Duitse kampioen weet opnieuw niet te winnen

20-09-2014 17:24
1

Bayern München kent een moeizame start in de Bundesliga. In de vierde wedstrijd van het seizoen liet de ploeg van Pep Guardiola weer punten liggen, nu tegen Hamburger SV (0-0).

Het doelpuntloze gelijkspel betekende wel direct het eerste succes van Joe Zinnbauer. De trainer werd dinsdag door de leiding van HSV naar voren geschoven als voorlopige eindverantwoordelijke, na het ontslag van Mirko Slomka. Hij begon derhalve met een verdienstelijk punt tegen de kampioen.

Bayern zou het duel in de Imtech Arena starten met Arjen Robben in de basis, maar de aanvaller haakte in de warming-up af. Robben was juist net hersteld van een enkel- en knieblessure. Het is nog onduidelijk waarom hij niet kon spelen. Bij HSV ontbrak Rafael van der Vaart door een kuitblessure.

Door het puntenverlies werd Bayern op de ranglijst gepasseerd door zowel SC Paderborn als Hoffenheim. Promovendus Paderborn was op eigen veld met 2-0 te sterk voor Hannover 96. Elias Kachunga en Moritz Stoppelkamp zorgden voor de doelpunten, waardoor Paderborn voorlopig de verrassende koploper in de Bundesliga is, op basis van het doelsaldo. Stoppelkamp scoorde overigens vanaf ongeveer zeventig meter.

Hoffenheim kwam een doelpunt tekort tegen VfB Stuttgart om bovenaan te staan. De ploeg won met 2-0 in Stuttgart, dankzij treffers van Anthony Modeste en Tarik Elyounoussi (ex-Heerenveen). Hoffenheim is tweede en heeft net als Paderborn en Bayern 8 punten na vier duels.

Verhaegh op dreef
Paul Verhaegh heeft zijn ploeg FC Augsburg zaterdag aan de winst geholpen in het duel met Werder Bremen. De aanvoerder van de thuisploeg tekende in blessuretijd van de eerste helft met een benutte strafschop voor de 2-1. Dat was zijn derde opeenvolgende strafschop voor Augsburg die erin ging. Het duel eindigde in 4-2 voor Augsburg.

Werder begon het duel flitsend. Al in de derde minuut zorgde Davie Selke voor de 0-1. Daniel Baier herstelde het evenwicht na een kwartier spelen, waarna Verhaegh zijn ploeg op voorsprong schoot. Franco Di Santo bracht Werder na tien minuten in de tweede helft langszij, maar Tobias Werner en Tim Matavz (ex-PSV) bezorgden Augsburg de winst.

Schalke pakt punt met negen man
Schalke 04 heeft zaterdag gemengde gevoelens overgehouden aan het duel met Eintracht Frankfurt. De ploeg van Klaas-Jan Huntelaar boog een achterstand (0-2) om in een gelijkspel (2-2). Schalke had daarna zicht op meer, maar door rode kaarten voor Kevin-Prince Boateng en Julian Draxler mocht de ploeg blij zijn met een punt.

Alexander Meier en Marco Russ zetten Frankfurt binnen 24 minuten op 0-2. Eric Maxim Choupo-Moting en Draxler brachten Schalke vlak voor en na rust langszij. Na een uur spelen kreeg Boateng zijn tweede gele kaart, 10 minuten later kon Draxler vertrekken na een schop. Bij Frankfurt kreeg Slobodan Medojevic in de slotfase zijn tweede geel.