Daadwerkelijke schuld Real Madrid bijna tien keer zo groot als gemeld
"We zijn bezorgd dat de club niet aan verplichtingen kan voldoen"

Daadwerkelijke schuld Real Madrid bijna tien keer zo groot als gemeld

20-09-2014 14:20
11

Real Madrid lijkt een aardig rookgordijn op te trekken als het gaat om de financiële status van de club. De Koninklijke maakte afgelopen maand bekend dat de schuld is geslonken naar 71,5 miljoen euro, maar dit betreft louter de schuld bij de bank.

Uit nieuw onderzoek blijkt dat de daadwerkelijke schuld van Real Madrid is gestegen naar 602 miljoen euro (bij de bank, investeerders, de overheid, andere clubs, etcetera). Dat is zestig miljoen euro meer dan vorig jaar, ondanks het feit dat de schuld bij de bank met twintig miljoen euro afnam. 

Valores del Madridismo, een organisatie met clubleden die zich bekommeren om het behoud van de waarden van Real Madrid, maakt zich zorgen. "We zijn bezorgd dat de club straks niet kan voldoen aan toekomstige verplichtingen en betalingen die gedaan moeten worden", aldus de voorzitter.

Het grootste gedeelte van het enorme bedrag beslaat de post met kortlopende schulden (267 miljoen euro), maar ook de langetermijn schulden zijn met 241 miljoen euro flink te noemen. De omzet van de club bedroeg afgelopen seizoen 603 miljoen euro, inclusief een jackpot van zestig miljoen euro vanwege het winnen van de Champions League.