Nederlandse analist kritisch voor blauw-zwart: Lijkt wel los zand
Aad De Mos niet onder de indruk van Club Brugge

Nederlandse analist kritisch voor blauw-zwart: "Lijkt wel los zand"

20-09-2014 12:59

Als het van Aad de Mos afhangt, beleven de fans van Club Brugge dit seizoen weinig plezier. De West-Vlamingen hebben de Nederlandse analist nog niet kunnen overtuigen. Die twijfelt over de werkwijze van trainer Preud'homme.

"Als elftal is Club Brugge er niet sterker op geworden, het oogt als los zand", vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "Er schuilt een groot gevaar als Michel Preud'homme zegt dat hij zal blijven roteren. Dan wordt het volgens mij een vicieuze cirkel. Om tactisch goed te spelen, heb je een vaste formule nodig. Kijk naar Anderlecht. Of zelfs Lokeren, dat heel herkenbaar speelt."

"Als je steeds maar kan wisselen zonder aan kwaliteit in te boeten, geeft dat eigenlijk aan dat je nieuwkomers niet zo'n grote versterkingen zijn.  Dat is mijn conclusie na Racing Genk en Torino: Club is er als elftal niet sterker op geworden. De ploeg oogt als los zand."

De analist lijkt ook gelijk te krijgen. Club Brugge kon in de competitie nog niet overtuigen en staat op een teleurstellende zevende plek. De West-Vlamingen haalden in zeven wedstrijden nog maar tien punten.