Tegenstanders van zondag vinden elkaar in protest tegen KBVB en Anderlecht
Club Brugge en KV Kortrijk samen in de aanval tegen constructie nationaal stadion

Tegenstanders van zondag vinden elkaar in protest tegen KBVB en Anderlecht

20-09-2014 10:48
1

De selectie van Brussel voor het EK 2020 was ook goed nieuws voor het nieuwe nationale stadion dat op de Heizel moet verschijnen. Anderlecht, dat het stadion zou gebruiken, wordt door de West-Vlaamse ploegen tot de orde geroepen.

Clubvoorzitter Bart Verhaeghe is al langer expliciet gekant tegen de huidige constructie, waardoor Anderlecht het nationale stadion kan huren en dus volgens Verhaeghe aan een spotprijsje in een gloednieuw stadion zijn intrek kan nemen. Gisteren vond hij in zijn collega bij KV Kortrijk een eerste bondgenoot. Joseph Allijns deed een oproep aan andere clubs uit de Pro League om zich akkoord te verklaren met een communiqué dat de KBVB enkele pertinente vragen stelt.

"Men kan zich de vraag stellen of het bouwen van een nationaal stadion, waarin het nationale elftal en één profclub uit de competitie gehuisvest worden, wel tot de kerntaken behoort van een nationale bond", luidt dat communiqué volgens Het Laatste Nieuws. Verhaeghe en Allijns zullen dinsdag tijdens de Bijzondere Algemene Vergadering Anderlecht om een grondig woordje uitleg vragen en andere clubs proberen te overtuigen van hun standpunt. KV Mechelen en Sporting Charleroi lieten al weten geen graten te zien in de plannen van de bond en Anderlecht.