Wesley Sonck vindt acht miljoen euro  te veel voor spelmaker Lokeren
Sonck geeft Vanaken raad

Wesley Sonck vindt acht miljoen euro te veel voor spelmaker Lokeren

19-09-2014 21:43

Hans Vanaken was vorig seizoen de grote uitblinker van Lokeren en werd daardoor dan ook gevolgd door heel wat clubs. Topclubs Anderlecht en Club Brugge wilden de middenvelder maar al te graag halen, maar werden een prijskaartje van acht miljoen euro getoond. Sonck gaat niet akkoord met de hoge transferprijs.

"Een speler zoals Steven Defour, die toch internationaal al wat meer bewezen heeft, heeft zoveel niet gekost. Acht miljoen euro is veel te veel voor Vanaken. Bovendien twijfel ik of hij wel een grote carrière kan maken op de '10'. Op die postitie mist hij namelijk iets cruciaal: snelheid", vertelt Sonck aan Sporza.

Toch ziet de voormalige Rode Duivel ook heel wat goeie dingen bij Vanaken. "Hij denkt wel heel snel. Daarom zie ik in hem een speler zoals Bernd Thijs. Iemand die vanop de '6' het spel kan sturen."

Heel wat clubs lijken aan de mouw te hangen van Vanaken. Zo waren de afgelopen transferperiode Club Brugge, Anderlecht en Zenit Sint-Petersburg geïnteresseerd. De middenvelder maakte ook indruk op de tegenstander van Lokeren in de Europa League. Steve Bruce, de coach van Hull City, wou Vanaken halen, maar die bleef liever nog in België.