Van Gaal wijzigt plannen niet na hattrick reservespeler Januzaj
Belg trefzeker in beloftenteam van Manchester United

Van Gaal wijzigt plannen niet na hattrick reservespeler Januzaj

19-09-2014 20:47

Adnan Januzaj wist recent in het beloftenteam van Manchester United een hattrick te produceren in de competitiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Sunderland (4-0). Ondanks deze prestatie is Louis van Gaal niet van plan om de belofte te belonen met een basisplaats.

"Hij moet de concurrentie aangaan met zeer goede spelers. Je mag geen vijftien spelers opstellen, maar slechts elf. In het huidige systeem moet hij strijden om een plaats in het elftal. We hebben vijf kandidaten voor twee posities", aldus Van Gaal tijdens de persconferentie voor de komende wedstrijd tegen Leicester City.

Van Gaal speelt dit seizoen een ander systeem dan welke David Moyes gebruikte tijdens de voorgaande competitie. De manager weet dat deze verandering niet in het voordeel werkt van de jeugdige Belg in zijn selectie. "Als we 4-3-3 zouden spelen heeft Januzaj meer kans om speelminuten te maken. Het is allemaal afhankelijk van het systeem dat we hanteren."

Manchester United kende een zeer stroeve start van het nieuwe seizoen. De topclub bezet de negende plaats in de Engelse Premier League en pakte vijf punten uit vier gespeelde wedstrijden.