Het dondert in kleedkamer PSG: 'Spelers balen van Blanc en behandeling Zlatan'
Crisis bij Franse landskampioen

Het dondert in kleedkamer PSG: 'Spelers balen van Blanc en behandeling Zlatan'

19-09-2014 16:32
1

Het rommelt bij Paris Saint-Germain, zo was na de Champions League-wedstrijd tegen Ajax (1-1) al wel duidelijk. L'Equipe en Le Parisien schrijven nu dat het echt flink mis is in de kleedkamer van de Franse landskampioen.

Gregory van der Wiel uitte woensdagavond al kritiek op de technische staf, die de ploeg opmerkelijk genoeg niet had voorbereid op de aangekondigde tactiek van Ajax. Maxwell liet zich in soortgelijke bewoordingen uit en dat is geen toeval. Volgens de Franse media zijn verschillende spelers ontevreden over Blanc.

L'Equipe meldt dat spelers klagen over de voorkeursbehandeling die Zlatan Ibrahimovic en zijn vrienden Van der Wiel, Maxwell, Thiago Motta en Marco Verratti krijgen. Bovendien zou de spelersgroep het raar vinden dat Thiago Silva vlak na het WK alweer moest spelen. De Braziliaan kampt nu met een blessure en een vormcrisis. Blaise Matuidi, Ezequiel Lavezzi, Yohan Cabaye vinden verder dat zij te weinig speeltijd krijgen. Tenslotte zou de balende Edinson Cavani een systeem met twee spitsen toegezegd hebben gekregen, terwijl die belofte nog altijd niet is omgezet in daden.

Daar komt nog eens bij dat PSG ronduit slecht aan het seizoen is begonnen. Van de eerste vijf wedstrijden werden er slechts twee gewonnen. Er staat dan ook al flink druk op de eerstvolgende wedstrijd, zondag thuis tegen Olympique Lyon.