CEO KBVB heeft goed nieuws voor elke Belgische club op zoek naar nieuw stadion
Nieuw stadion Brussel kan andere clubs helpen

CEO KBVB heeft goed nieuws voor elke Belgische club op zoek naar nieuw stadion

19-09-2014 16:54

Met de toewijzing van Brussel als een van de speelsteden voor het EK2020 lijkt een nieuw stadion in de hoofdstad onoverkomelijk. Anderlecht hoopt hiervan gebruik te maken, maar een nieuw stadion kan ook andere clubs in België helpen.

"Ik heb even gezweet. Het duurde lang, maar uiteindelijk zijn we erbij. Dat is het belangrijkste”, vertelt Steven Martens, CEO van de KBVB aan Sporza. "We organiseren nog eens een groot evenement in België. Voor een klein land is het EK toch een grote uitdaging. Het zal een boost geven aan de nationale ploeg, maar ook aan het clubvoetbal."

"Ook de andere stadions zullen nu vernieuwd worden. Er is kritiek op de investering in een nieuw stadion, maar de bond heeft ook hard gewerkt aan de dossiers voor de andere Belgische stadions. We willen het hele landschap veranderen."

"Het is nog niet honderd procent zeker dat er een nieuw stadion komt op de Heizel, maar ik voel veel steun van de verschillende overheden. De plannen voor een nieuw stadion waren er al, maar dit zorgt voor extra druk. Ik ben hoopvol."