Ivoriaanse man van glas wil vechten voor basisplek bij Buffalo's
Soumahoro wil basisplek

Ivoriaanse man van glas wil vechten voor basisplek bij Buffalo's

19-09-2014 16:27

Yaya Soumahoro sukkelde de afgelopen weken met een blessure, maar staat nu terug op het voetbalveld. De dribbelkont hoopt dit weekend zijn wederoptreden te vieren in de Belgische competitie en wil vechten voor een basisplaats.

"Ik voel me 100% en ben echt wel klaar om weer in actie te komen", aldus Soumahoro in Het Nieuwsblad. "Natuurlijk ben ik ongeduldig, welke speler is dat niet na een blessure? Maar ik besef dat we een grote kern hebben en respecteer dan ook de beslissing van onze coach."

"Dit weekend wacht er ons een lastige klus want Oostende vormt een prima geheel. Toch heb ik alle vertrouwen in een goede afloop want we hebben toch ook onze eigen wapens en beschikken over de juiste spelers die ook allemaal een uitstekende wedstrijdmentaliteit hebben."

Blessures

De jonge Ivoriaan werd nog niet gespaard door blessures in zijn carrière. "Uiteraard heb ik ook wel eens aan mezelf getwijfeld maar ik besef nu dat je kwaliteiten niet opeens zomaar verdwijnen.Je moet steeds in jezelf blijven geloven."

"Ook al spelen we nu vaak in een systeem dat ik nog nooit heb gespeeld, ook in een 3-5-2 heb ik mijn plaats. Waarom zou ik het team niet in een centrale rol kunnen helpen? Ik bekijk momenteel heel wat beelden en werk hard op training en besef meer dan ooit: op deze manier word ik zonder twijfel een nog meer complete voetballer.”