Kogel door de kerk: Succesvol Gent ontdoet zich van enfant terrible
Contract met Yassine El Ghanassy in onderling overleg ontbonden

Kogel door de kerk: Succesvol Gent ontdoet zich van enfant terrible

19-09-2014 14:39

Yassine El Ghanassy mag gedachten over een verlengd verblijf bij AA Gent definitief opbergen. Het Laatste Nieuws meldt dat speler en club overeen gekomen zijn om zijn contract te ontbinden.

De haat-liefdeverhouding is door Hein Vanhaezebrouck definitief verbroken. Het woelwater debuteerde op achttienjarige leeftijd en maakte vooral in zijn tweede en derde seizoen, toen Gent lang meedeed voor de titel, indruk. Het was ook in die periode dat hij in beeld kwam bij de Rode Duivels en de interesse wekte van internationale topclubs als AC Milan en Olympique Lyon.

Trainer Michel Preud'homme, onder wie hij openbloeide, wilde hem in 2012 overtuigen om naar Al Shabab te vertrekken, maar die transfer sprong in laatste instantie af en in plaats daarvan begon AA Gent aan een jaarlijkse slijting van de vleugelspeler. Bij West Bromwich Albion kon hij zich niet in de ploeg knokken. Iets wat bij sc Heerenveen in de tweede seizoenshelft wel lukte en waardoor hij vorig jaar een nieuwe kans kreeg bij Gent. Hij verzoop echter mee met de ploeg en deemsterde na Nieuwjaar verder weg bij het Arabische Al Ain. Nu is El Ghanassy dus vrij voor een club en trainer die het risico willen nemen.