Tegenvaller voor Atlético Madrid; zomeraanwinst uitgeschakeld met gebroken neus
Mandzukic moet twee weken vanaf de zijkant toekijken

Tegenvaller voor Atlético Madrid; zomeraanwinst uitgeschakeld met gebroken neus

19-09-2014 11:31

Slecht nieuws voor Atlético Madrid. De Spaans kampioen kan in de komende wedstrijden geen beroep doen op Mario Mandzukic. De opvolger van Diego Costa heeft zijn neus gebroken.

De 28-jarige aanvalsleider liep de kwetsuur op tijdens het verloren Champions League-duel met Olympiakos (3-2). Mandzukic kreeg tijdens de ontmoeting een elleboog van Pajtim Kamisi te verwerken. Mandzukic hield een hevig bloedende neus over aan de elleboogstoot, terwijl de scheidsrechter het incident was ontgaan. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek de neus gebroken te zijn. 

De Spaanse media verwachten dat Mandzukic minimaal twee weken vanaf de zijkant moet toekijken. Vervolgens zal hij in de eerste duels na zijn rentree een masker moeten dragen om zijn neus te beschermen. De spits wordt donderdag door chirurg Pedro Llopis in Madrid geopereerd aan zijn neus. Mandzukic werd in de afgelopen transferperiode overgenomen van Bayern München. Door de komst van Robert Lewandowski had de Kroaat daar geen uitzicht meer op speelminuten. Daarvoor droeg de afmaker het shirt van Wolfsburg, Dinamo Zagreb, NK Zagreb en NK Marsonia.