Zulte Waregem-trainer gelooft dat zijn team zal terugvechten
Francky Dury legt zich niet neer bij dramatische competitiestart

Zulte Waregem-trainer gelooft dat zijn team zal terugvechten

19-09-2014 10:37

Vrijdagavond opent Zulte Waregem de achtste speelronde in de Jupiler Pro League tegen Sporting Charleroi. Essevee kan de punten goed gebruiken, want na een lamentabele competitiestart staan de West-Vlamingen voorlaatste met amper zes punten. "Vroeg of laat moet Zulte Waregem weer opstaan", hoopt Essevee-coach Francky Dury in Het Nieuwsblad.

De voorbije twee seizoenen was de fusieclub telkens de revelatie in onze vaderlandse competitie. Het haalde tweemaal Europees voetbal, in 2013 zelfs de voorrondes van de Champions League, en speelde fris en aanvallend voetbal.

Vandaag lijkt de goede flow echter helemaal verdwenen te zijn uit de West-Vlamingen. De anticlimax werd vorig weekend bereikt door op eigen veld met 1-4 onderuit te gaan tegen Waasland-Beveren. Een mokerslag, al denkt Dury dat zijn team zich zal herpakken: "De 1-4 van vorige week was geen correcte uitslag. Ondanks alles slaat de stress niet toe. De spelers zijn nieuwsgierig hoe we op deze situatie zullen reageren. Dit is een groep waarin ik geloof. Een groep met kwaliteit en goeie mentaliteit."

Het wordt in het Zwarte Land een wedstrijd tussen twee ploegen die niet goed draaien want ook de Carolo's kenden niet hun allerbeste seizoensstart. Het team van Felice Mazzu telt slechts één puntje meer dan Essevee.