Robben: Ik moet even goed oppassen, even weer goed erin komen
Oranje-international invaller bij CL-overwinning Bayern

Robben: "Ik moet even goed oppassen, even weer goed erin komen"

17-09-2014 23:36

Als invaller boekte Oranje-international Arjen Robben woensdagavond een overwinning met Bayern München in de Champions League. Manchester City werd in de slotminuten op de knieën gebracht: 1-0. De Nederlander voelt zich naar omstandigheden weer fris.

"Een kort invalbeurtje, maar ik zat er gelijk wel aardig in", zegt Robben, die de afgelopen weken met wat fysieke ongemakken kampte, in gesprek met de NOS. "Helemaal fit, nou ja, ik moet weer even inkomen. Het is echt vervelend. Ik ben goed begonnen. De eerste competitiewedstrijd tegen Wolfsburg ging fantastisch eigenlijk. Alleen de voorbereiding was toch niet heel ideaal."

"Toen kreeg ik wat problemen met m’n enkel, last van een pees. Ik heb nu even moeten pauzeren, even weer rustig opbouwen. Eén, twee keer dat het opgebouwd werd, dat het toch nog niet helemaal lekker was. Ik moet even goed oppassen, even weer goed erin komen. Dat is eigenlijk wel logisch na een WK en die voorbereiding erachteraan, dat was niet ideaal."

"Niet forceren", zegt Robben over het vervolgtraject op weg naar honderd procent fitheid. "Dat zeg ik; het is niet een ideale situatie geweest. Wat napijntjes in de voorbereiding. Ik blijf er heel intensief mee bezig en zorg ervoor de boel fit te houden en weer de stijgende lijn te pakken."