Groep E: AS Roma haalt genadeloos uit, Bayern klopt City op zijn Duits
CL-kraker kent geen doelpunten in München

17-09-2014 22:37
2

AS Roma heeft de uitstekende vorm die het heeft in de Serie A doorgetrokken in de Champions League. CSKA Moskou werd van het veld geveegd: 5-1. De kraker tussen de kampioen van Duitsland, Bayern München, en de kampioen van Engeland, Manchester City, eindigde door een late goal van Jerome Boateng in een 1-0 zege voor de Duitsers.

Bayern München heeft zich dit seizoen ten doel gesteld de cup met de grote oren te heroveren. De start was goed. De Duitsers slaagden er woensdagavond in het openingsduel van de Champions League echter pas heel laat in Manchester City te bedwingen. Het duel in de Allianz Arena eindigde ondanks een serie goede kansen, zeker voor rust, in 1-0. Jérôme Boateng scoorde in de voorlaatste minuut. Arjen Robben deed alleen het laatste kwartier mee.

AS Roma begon de jacht op Europees succes met een eclatante zege op CSKA Moskou (5-1). De Italianen zijn daarmee koploper in groep E. Al na een half uur stond er een 4-0 tussenstand op het scorebord na doelpunten van Juan Manuel Iturbe, Gervinho, Maicon en opnieuw Gervinho. Een eigen doelpunt van Sergei Ignashevich betekende vijf minuten na rust zelfs de 5-0. Oud-VVV'er Ahmed Musa deed in de slotfase nog wat terug.