Groep F: Zuinig FC Barcelona pakt met minimale inspanning toch volle pond
Verdediger maakt enige doelpunt: 1-0

Groep F: Zuinig FC Barcelona pakt met minimale inspanning toch volle pond

17-09-2014 22:35

FC Barcelona leek een gemakkelijke avond tegemoet te gaan in de Champions League met APOEL Nicosia als tegenstander in Camp Nou. De ploeg van Luis Enrique kwam ook geen moment echt in de problemen, maar gaf ook niet de galavoorstelling weg die werd verwacht: 1-0.

Barcelona heeft woensdagavond van de eerste groepswedstrijd in de Champions League in Camp Nou geen groot feest kunnen maken. De slordige Spaanse topploeg moest tegen Apoel Nicosia genoegen nemen met 1-0. Verdediger Gerard Piqué maakte in de eerste helft het doelpunt. Beide teams komen in dezelfde poule uit als Ajax en Paris Saint-Germain.

Bij Barcelona maakte de 34-jarige aanvoerder Xavi voor de 142e keer zijn opwachting in het hoofdtoernooi van de Champions League. Daarmee evenaarde hij het record van zijn landgenoot Raul, die sinds maart 2004 de meeste duels op zijn naam heeft staan in de koningsklasse van het Europese clubvoetbal.

Hoewel Barcelona in technisch opzicht de veel betere ploeg was, bleef Apoel Nicosia goed overeind in Camp Nou. In de 28ste minuut opende Piqué de score. De verdediger kopte raak uit een voorzet van Lionel Messi (1-0).

De rommelige thuisploeg, met een nogal gewijzigd basisteam, verzuimde voor de rust de score verder op te voeren. Ook na de pauze bleef de tweede treffer uit. Het moedig strijdende Apoel kreeg in de 58ste minuut zelfs een grote schietkans. De inzet van Tomas De Vincenti kon nog net door verdediger Marc Bartra worden gekeerd.

Wat Messi en Neymar in de slotfase ook probeerden, de Spaanse doelman Urko Pardo wilde niet nog een keer capituleren. Daardoor gingen de fans van Barça met 1-0 een tikje teleurgesteld naar huis. (ANP)