Groep G: Huntelaar schiet Schalke 04 naar fraai gelijkspel bij Chelsea
Sporting Portugal wint op valreep niet bij Maribor

17-09-2014 22:36

In Groep G van de Champions League heeft Schalke 04 een verdienstelijk gelijkspel overgehouden aan het bezoek aan Chelsea. Klaas-Jan Huntelaar tekende in Londen voor de 1-1 eindstand. Sporting Portugal verspeelde tegelijkertijd een zege bij NK Maribor: 1-1.

Chelsea - Schalke 04
Huntelaar heeft Schalke 04 woensdagavond een kostbaar punt bezorgd in de Champions League. De aanvoerder van de Duitse ploeg bracht in de 62e minuut op fraaie wijze de gelijkmaker op zijn naam in de uitwedstrijd tegen Chelsea. Daardoor eindigde het duel in Londen in 1-1.

Bij Chelsea had oudgediende Didier Drogba een basisplaats. Met 34 treffers is hij nog steeds topscorer aller tijden van de Londense club in de Champions League. Hij speelde zijn laatste wedstrijd voor Chelsea op het kampioenenbal in 2012 in finale tegen Bayern München. In de strafschoppenreeks maakte de Ivoriaan destijds het beslissende doelpunt.

Drogba kwam tegen Schalke niet tot scoren. Hij werd een kwartier voor tijd gewisseld voor Diego Costa. Ploeggenoot Cesc Fabregas opende in de 11e minuut de score. Na ruim een uur maakte Huntelaar gelijk uit zijn eerste grote kans. Het was zijn tiende doelpunt in de Champions League.

NK Maribor - Sporting Portugal
In de andere groepswedstrijd speelde Maribor voor eigen publiek met 1-1 gelijk tegen Sporting Portugal. Beide treffers vielen in de slotfase. Nani bracht de bezoekers op voorsprong, Luka Zahovic maakte in de extra tijd gelijk.