Seizoensrevelatie deed ultieme poging om ontevreden Rode Duivel te strikken
KV Oostende greep eind augustus naar en naast Jelle Vossen

Seizoensrevelatie deed ultieme poging om ontevreden Rode Duivel te strikken

16-09-2014 12:45

Er heerst dezer dagen een euforische sfeer rond de badstad Oostende. Het plaatselijke KV profileert zich met fris en volwassen voetbal als een 'Weireldploegsje' om het met een woord van voorzitter Marc Coucke te zeggen.

En dan is het al eens iets minder erg dat er uit de biecht wordt geklapt. Zo kwam Het Nieuwsblad te weten dat Coucke in de laatste week van augustus een ultieme poging heeft gedaan om Jelle Vossen aan deze kant van het kanaal te houden. Vossen had al langer een akkoord met de Engelse tweedeklasser Middlesbrough, maar de onderhandelingen tussen Boro en Racing Genk zaten muurvast en andere concrete interesse in de spits was er niet. Jammer genoeg voor Coucke en Oostende zat Vossen al met zijn hoofd in Engeland en kreeg hij in laatste instantie toch nog zijn zin.

In diezelfde krant vertelt technisch directeur Luc Devroe ook honderduit over de huidige smaakmakers van KVO. Over Franck Berrier opent hij de interne keuken van Zulte Waregem. "Er was het een en ander gebeurd. Zeker na dat incident met Leye was er iets geknakt en dus hoefden we niet diep in de buidel tasten. Zulte Waregem was blij dat we hem overnamen."

Langs de kassa

Ook Anderlecht krijgt een bedankje van de bestuurder. "We hadden geluk dat Jordan (Lukaku, nvdr.) eind vorig seizoen geblesseerd was. Had hij nog vier maanden uitgeblonken, dan hadden we hem nooit van Anderlecht kunnen kopen. Dan was een grotere club met hem gaan lopen", aldus Devroe. , die ten slotte ook nog toegeeft met Canesin geluk te hebben gehad. "Zelfs met Hasi aan het roer was hij wellicht toch weer verhuurd. Maar bij Anderlecht beseften ze wel dat hij potentie heeft. Ze passeren niet voor niets nog langs de kassa als wij hem doorverkopen."