Standardsupporters hebben geen zin in nieuwe Europese deceptie en blijven thuis
Dagen van Guy Luzon lijken stilaan geteld

Standardsupporters hebben geen zin in nieuwe Europese deceptie en blijven thuis

16-09-2014 11:57

Sclessin dreigt donderdag akelig leeg te blijven voor de eerste groepswedstrijd van Standard in de Europa League. Volgens Het Nieuwsblad hebben slechts vijfduizend fans zin om hun ploeg aan te moedigen tegen het Kroatische HNK Rijeka.

De reden daarvoor is tweeledig. Enerzijds hebben de supporters het volledig gehad met de vormcrisis waarin hun ploeg verkeert. Standard staat in de buik van het klassement met een erbarmelijke 8 op 21 en pronkt ook met de slechtste verdediging van de hele Belgische eerste klasse. De 16 tegendoelpunten in zeven wedstrijden zijn er maar eentje minder dan vorig seizoen na afloop van de reguliere competitie. De 3-5 tegen KV Oostende van zaterdag was de druppel, want na afloop schreeuwde het tot dan toe relatief rustig gebleven publiek om het hoofd van trainer Guy Luzon.

Anderzijds zijn ze in 'de Vurige Stede' nog niet vergeten wat hun trainer hen vorig jaar gelapt heeft. Standard begon toen als een wervelwind aan de competitie, waardoor Luzon zich gelegitimeerd zag om naar hartelust te roteren in de Europa League. Met een laatste plaats in een meer dan haalbare groep tot gevolg. Voor dit seizoen beloofde voorzitter Roland Duchâtelet, die opvallend genoeg niet in het oog van de storm zit deze keer, wel een succesvolle Europese campagne. Dat zal dus in eerste instantie zonder twaalfde man moeten gebeuren.