Nieuwe algemeen directeur Racing Genk wil relatie met supporters herstellen
"De club heeft haar fans nodig", aldus Janssens

Nieuwe algemeen directeur Racing Genk wil relatie met supporters herstellen

16-09-2014 11:48

Alex McLeish debuteerde zondag als trainer van Racing Genk met een 1-1 gelijkspel tegen Club Brugge. Ook voor ex-politicus en algemeen directeur Patrick Janssens was het de eerste wedstrijd in zijn nieuwe functie.

Het rampjaar 2014 heeft veel diepe wonden gemaakt bij iedereen die Racing Genk een warm hart toedraagt. Janssens heeft dat in een van zijn eerste interviews ook aangekaart. Tegenover Het Laatste Nieuws verklaart hij de massale aanwezigheid van politieagenten zondag. "Dat de politie zo massaal aanwezig was, is voor alle duidelijkheid geen beslissing van de club, maar van de politie. We hebben daar wel overleg over gehad en de club heeft ook een aantal maatregelen genomen."

"Je kunt dit optreden van de politie ook niet los zien van de gebeurtenissen na de vorige thuiswedstrijd tegen Gent. Iedereen die zondag aanwezig was in het stadion beseft dat deze situatie niet ideaal is", waarna de bemiddelaar in Janssens alweer boven kwam drijven. "De club heeft haar fans nodig en de relatie met de spionkop is op dit moment niet goed. Dat besef ik en daar gaan we aan werken", aldus de ex-burgemeester van Antwerpen.