Vandenbempt zoekt oplossing bij coach voor wankelend Standard
Luzon out?

Vandenbempt zoekt oplossing bij coach voor wankelend Standard

16-09-2014 07:01

Na een 3-5 nederlaag tegen KV Oostende is er sprake van crisis bij Standard. De Luikenaren lijken niets meer op de ploeg van vorig jaar en staan maar op een elfde plek in het klassement. Peter Vandenbempt weet waar het (voetbal)schoentje wringt.

"Er was niets meer van organisatie, geen druk meer, er ontstond een gigantische ruimte tussen de linies, al het hele seizoen het probleem van Standard, er was niets meer van een blok", vertelt hij aan Sporza.

"Wat dit betekent voor de positie van Luzon, dat weet maar één man, de man die alles alleen beslist: Roland Duchâtelet. Je kunt je op basis van de tweede helft wel afvragen of het nog wel helemaal goed zit tussen de spelers en de trainer."

Luzon
"Luzon is ook zeer zwaar medeverantwoordelijk. Er zit geen stabiliteit of organisatie in het elftal, hij wisselt voortdurend en niet altijd door blessures of afwezigen. Hij zet de ruimtes onvoldoende dicht, wat in een zoekend elftal toch essentieel is."

"Verder maakt hij vreemde keuzes - zoals Ono op de rechtsachter, die dat nog nooit heeft gedaan - en grijpt tijdens een match tactisch zelden of nooit in. Er komt geen oplossing van aan de zijkant. Dat is toch allemaal een beetje verontrustend."